Sunday, May 30, 2010

Kayuhan Malam Rabu (2/6/2010)

Jom kawan-kawan..Kayuh santai je..balik siapa nk laju..di persilakan le..

-bcnc-

Saturday, May 29, 2010

KAYUHAN SANTAI MALAM MINGGU 30/05/10

seramai 15 org rider telah mem"free"kan diri untuk membakaukan lemak
memasing
pada malam ini....
kayuhan kali ini terbahagi kepada 2 rupa bentuk bumi yang mana boleh dianggarkan 50% offroad dan 50% on road...

apa apa pun kayuhan malam ini mmg syok dan terima kasih kepada semua sahabat kerana dapat untuk turut serta ........













video

video ini di ambil pada kayuhan malam sebelumnya ini..


- bcnc -

Friday, May 28, 2010

Kuala Lipis Jamboree. 27/6/2010



-KLIK PADA GAMBAU UNTUK KE LAMAN JAMBOREE KUALA LIPIS-

Bulan ini kami akan ke Jamboree Kuala Lipis pada 27/6/2010. Kebanyakan rider2 kami telah menge "booked" kan date tersebut utk turut serta di dalam Jamboree kali ini..Harap-harap dapa le jumpa Dato Siti ngan Abang Misai kat sana..

Ok kengkawan, jumpa kat sana ok...

-BCNC-

Thursday, May 27, 2010

Pertukaran Nama Blog dan Kelab.



Yup, kini kami dengan nama yang baru iaitu BCNCMELAKA tapi kenapa bakau lemak?..sebenarnya nama geng kami ialah " BURN CARBOHYDRATES NOT HYDROCARBONS" atau dalam bahasa melayu nya...BAKAU LEMAK DAN JANGAN BAKAU HIDROKARBON...

so di rasmikan oleh kami blog kami adalah BCNCMELAKA.BLOGSPOT.COM dan nama kelab kami ialah BCNC...

so kalau teringat BAKAU LEMAK..ingat le kami k...ADIOS...

Yang benar

-BCNC-


Tuesday, May 25, 2010

Rodalink di Melaka 6/6/2010


sebuah lagi kedai basikal akan di buka di Bandar Melaka. Sempena dengan openning ceremony tersebut akan di adakan pelbagai aktviti menarik yang boleh para rider turut serta. Jumpa di sana...

-brobike-

Sunday, May 23, 2010

Pagoh Hash Ride 23/05/2010

seramai 10 orang rider dari brobike
telah dapat mem"free"kan diri untuk
menyertai aktiviti pagoh hash ride kali ini..
terima kasih sahabat...

Hash kali ini di anjurkan oleh Maharani Cyling Club dan Men On Bike. Trail ini tersangatlah mencabar kerana secara keseluruhannya trail yg di sediakan adalah berbentuk huruh "M"..Pendakian bukit yang tinggi dan "downhill" yang amat syok ttp agak teknikal.

Secara keseluruhanya, bagi kami trail ini amat mencabar mental dan fizikal setiap rider...

Apa yang membanggakan kami team brobike ialah apabila dua rider kami telah berjaya menempatkan diri di di kedudukan Top 3 iaitu :

Bro Zulhakim = 1st place
Bro Zulhakimi = 3rd place


Tahniah kepada rider BROBIKE















bro zul tengah ambil nafas mustajab...


















-brobike-

Saturday, May 15, 2010

Kayuhan santai malam minggu 15/05/10


pukul 8:45 p.m MTJ




sahabat dah nak berlepas








kayuh pas tu makan pas tu kayuh untuk pulang hehehehe
kayuh sampai kenyang...